top of page

The Full Story

About

Het was toen ik hier zat en tot tranen geroerd was. Ik voelde zo goed waarom ik juist hier de Magic Retreats wil organiseren!

Missie

Als je naar deze video kijkt denk je misschien..leuke vakantie foto..maar voor mij heeft deze foto een veel diepere betekenis.
Hij is gemaakt, afgelopen oktober in Tarifa- Costa da Luz. Daar ga ik ieder jaar voor een paar maanden naar toe in het najaar. En dit combineer ik sinds 2017 met een YogaRetreat. In juni 2022 organiseerde ik al een hele fijne YogaRetreat in het heerlijke Domburg. Gedurende zomer voelde ik ook dat mijn rek er volledig uit was na twee jaar in de survival modus te hebben gezeten met mijn bedrijf SoulWare. Leerzame jaren dat wel en een practise daily flexibiliteit zullen we maar zeggen. Maar ik merkte ook dat ik te weinig tijd had genomen om de teleurstellingen op persoonlijk en zakelijk vlak te verwerken want ‘ the show must go on’. Ik viel vanaf 2020 van ’t enen project in het andere, deed enorm veel nieuwe leerervaringen op, werkte met grote groepen en dan weer 1:1 en zo ging het maar door. Online teachings, alles weer opzetten, weer een lockdown, weer de onzekerheid qua inkomen etc. etc. en toch kwamen er altijd weer die mooie kansen voor.  En allemaal superleuk en fijn al die kansen maar waar ging ik ook alweer naar toe voor 2020?
Ik was moe en en wou alleen maar rust dus cancelde ik de geplande retreat in oktober in Tarifa. Een moeilijke beslissing want het voelde ook als een soort verlies. Een opgeven. Het bleek een groot cadeau aan mijzelf. Even echt helemaal niets en bijtanken. En ik merkte hoe ik ondanks mijn yogaleven toch nog redelijk in de Aan Modus had gezeten.

Even twee maanden weg en alles hiervoor regelen is ook een klus, maar eenmaal die beslissing genomen ging alles vanzelf en was die heerlijke FLOW weer terug. Op deze foto had ik tranen in mijn ogen van geluk..ik was waar ik zijn moest en ik voelde dat ik weer thuis was. Ik kneep nog net niet in mijn arm om te checken of het waar was maar ik weet wel dat ik dacht: ik ben blij dat ik ondanks de onzekere tijden toch weer mijn gevoel volgde.

En mijn Meditariaanse bloed kruipt waar het niet gaan kan..;) en de dag erna bezochten we toch de mooie prachtige nieuwe locatie van de YogaRetreat. De eigenaar hadden we jaren geleden ontmoet en is een echte Self Made Man. hij bouwt stap voor stap aan zijn eigen droom en heeft zijn bijzondere off - grid ter beschikking gesteld voor ‘ dreamers ‘ zoals ik. Hij werkt lang niet met iedereen samen, hij wil alleen mensen die hun zielsmissie ‘ leven.
Zijn landgoed is echt een ‘ parel ‘ in de streek  en helemaal afgezonderd van de bewoonde wereld. Alleen natuur en rust en op 10 minuten afstand van de Costa da Luz.

In december ben ik nog een keer ‘ heel diep ‘ gegaan en vroeg mijzelf af wat ik nu echt belangrijk vind in deze tijd. Ik vind persoonlijk dat het antwoord op alle chaos in de wereld de NATUUR is
Het ‘ in ons hoofd zitten’ , de hoeveelheid info wat op ons afkomt, het jachtige bestaan van vele etc is het  nieuwe normaal geworden, zo lijkt het vaak.

Wanneer je echt tot rust wilt komen dan is even snel wat  yoga of meditatie op een  dag niet genoeg. om die diepere laag te ervaren.  Ik ben ooit YogaDocent geworden om dat ik mensen wil helpen dat stukje ‘ thuis ‘ in zichzelf te ervaren. Een call van mijn soul’ die ik zonder enige twijfel volg. In deze tijd is het nog belangrijker dat we ons blijven verbinden met ons ‘ mens zijn’. We zijn tot zoveel in staat en kunnen zulke mooie dingen creëren. We zijn niet alleen ons hoofd - we zitten ook in onze tenen en je voeten brengen je naar nieuwe paden. We hoeven onze emoties en gedachtes niet te ‘ hanteren’ maar laten we ze doorvoelen. Ik maak elk jaar een Vision Board voor het nieuwe jaar  en midden in stond: Retreats - een plek om thuis te komen ’.


A dream come true om hier in mei een Magic Retreat te organiseren. Je slaapt ‘ under the stars’ . en de sterrenhemel is zo overweldigend mooi daar! In luxe safari tenten. Er is een groot eigen privé landgoed ter beschikking en natuurlijk staat er drie maal daags een’ local food’  meal voor je klaar. Verder heerlijk twee maal daags en yoga & meditatie sessie, een paar workshops, een WildLife Excursie en een Eco Whale Watch Tour. ( als je dat meemaakt dan voel je echt de magie van deze streek).

De Magic Retreats zijn altijd kleinschalig geweest en zullen dat ook blijven. Jouw verbinden met natuur , jouw essentie is MIJN antwoord is op de huidige tijd.

Namaste,
Aliye 

bottom of page