top of page
  • MagicRetreat

Travel Light

We organiseren Magic Retreats omdat ik het zo fijn vind als mensen simpelweg kunnen relaxen. Loslaten, geen zorgen en genieten van wie we zijn en doen.

De afgelopen jaren in mijn leven staan in het teken van reizen..en reizen kan je doen op vele manieren: Je kunt fysiek overal naar toe gaan, de wereld ligt open voor iedereen en we reizen wat af met ze’n allen. En als je op reis gaat dan neem je uiteraard ook wat spullen mee. En iedereen die veel reist weet: hoe MINDER je meeneemt, hoe relaxter. Een lichte koffer of rugzak geeft vrijheid en je het gevoel dat je veel makkelijker overal naar toe kunt gaan. Want vaak blijkt dat je toch telkens net die ene sweater altijd aan hebt en zijn veel spullen die je bij je hebt “ voor het geval dat” overbodig. En met een glimlach schrijf ik dit, want ik herinner me ook de momenten dat ik dacht: “ Had ik nou toch maar die heerlijke joggingbroek meegenomen ”.

Een andere manier van reizen is jouw reis naar binnen, de reis van innerlijke groei, ontwikkeling & verbinding. De reis die niet eindigt.

En wat draag je gedurende de dag bij je? Of is het een sjouwen & zeulen geworden? Draag je nog steeds die vervelende situatie van een maand geleden op je werk met je mee? Of kun je je ( nog) niet openstellen voor een nieuwe liefde omdat je de breuk van vijf jaar geleden nog als de dag van gisteren kunt herinneren? Heb je nare ervaringen uit je kindertijd al een plek kunnen geven, of zorgen ze ervoor dat je rugzak misschien wel loodzwaar is.

Meditatie, Yoga & Mindfullness ( mind-emptiness vind ik zelf een prachtige term) zijn allemaal tools die je kunnen helpen om wat “ lichter” te reizen.

Wekelijks of nog fijner dagelijks de tijd nemen voor jezelf om te observeren wat je niet meer nodig hebt en dit los te laten.

Tijdens een yogales eindig ik vaak met een geleide meditatie waarin ik mensen uitnodig om een lege ruimte in te gaan en voordat je de ruimte in kan gaan mag je je dagelijkse spullen zoals sleutels, telefoon, laptop etc. op een tafel buiten de ruimte neerleggen. En wat je ook niet mee hoeft te nemen zijn al je to-do lijstjes, je planning voor de komende dagen, weken, maanden en zelfs jaren. Tot slot mag je ook al de rollen die je speelt even als denkbeeldige maskers ophangen.

Wat blijft er dan nog over? Ik krijg vaak te horen dat mensen het “ heerlijk” vinden om even zo ‘ licht ‘ te zijn, even niets bij je te dragen en mee te nemen. Dan ontstaat er ook veel meer ruimte, inzicht en inspiratie.

Dit is een geweldig seizoen om lost te laten. Kijk maar naar de natuur, de bladeren die zijn gevallen. Loslaten wat je niet meer nodig hebt, om gedurende de winter te vernieuwen en de tijd te nemen om de nieuwe knoppen straks weer te laten bloeien.

Die bomen die snappen het wel..;). Want zonder de bladeren te lozen, en met de nieuwe knoppen in aantocht zouden de takken gaan hangen en als dat te lang duurt breken ze af. Die zeulen geen overbodige bagage mee, maar nemen de tijd om los te laten, energie op te doen, zodat ze straks weer kunnen stralen met hun prachtige bloesem en vruchten.

Volgende jaar komen er weer mensen naar Andalusië waar we 6 x keer per jaar een retreat organiseren. Ze willen graag onthaasten. De meeste deelnemers zijn mensen met een heel hectisch leven: carrière, een gezin, veel verantwoordelijkheid, elke dag in de file, een verbouwing, burn -out achter de rug etc.

Twee weken voorafgaande aan de retreat krijgen ze een mail van mij om ze alvast te verwelkomen. Dit doe ik bewust zo ruim van te voren, omdat ik ze ook het advies geef om de weken voorafgaande aan de retreat al wat “ bagage ‘ te lozen. Ik geef ze wat tips om bijvoorbeeld geen of weinig koffie, alcohol etc. te nuttigen om hun systeem alvast te zuiveren. En ze krijgen oefeningen die ze dagelijks kunnen doen, zodat er vooraf al meer ruimte ontstaat om tijdens de yoga week de mooie inzichten, de fijne momenten en de bijzondere ervaringen te kunnen ontvangen.

En last but nog least geef ik het advies: neem zo weinig mogelijk werk & zorgen mee, ‘ travel light ‘ en ervaar de vrijheid van lege rugzak. En als je thuiskomt kun je het allemaal weer oppakken, maar met een verfrissende en heldere kijk.

Namasté,

Magic Retreats

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page